Polityka prywatności systemu TopTraktor.pl

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyraziłeś zgodę. W przypadku, gdy postanowisz jednak nie podawać nam niezbędnych do realizacji dostawy i rozliczenia danych i nie wyrazisz zgody na ich przetwarzanie, niestety nie będziemy mogli zarejestrować Cię jako aktywnego użytkownika w systemie TopTraktor.pl.

Prosimy, abyś pamiętał, że w każdej chwili masz prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych. Możesz to zrobić samodzielnie, jak i korzystając z naszej pomocy, której chętnie udzielimy.

Zapewniamy Cię, że nasza firma przestrzega restryktywnej polityki bezpieczeństwa danych osobowych. Twoje dane osobowe są u nas bezpieczne i dokładamy wszelkich starań, aby poziom ten z roku na rok był coraz wyższy. Wierzymy, że zapoznanie się z naszą polityką prywatności pozwoli Ci poczuć się bezpiecznie z TopTraktor.pl.

I Kto jest administratorem danych osobowych TopTraktor.pl?

Administratorem danych osobowych TopTraktor.pl (dalej Administrator), czyli odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa Twoim danym osobowym jest:

Agrobaca Michał Ignacy Biały
ul. Jaworzyńska 258, 59-220 Legnica, Polska
NIP: 755-172-12-88
REGON: 391028870

Administrator zarejestrował u Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dalej GIODO) zbiór danych o nazwie TopTraktor.pl, który znajduje się w księdze numer 44861115/2015.

II Jak chronimy Twoje dane osobowe?

Administrator równocześnie z zarejestrowaniem w GIODO wdrożył w TopTraktor.pl politykę bezpieczeństwa danych osobowych i politykę bezpieczeństwa systemu IT, które zapewniają skuteczną ochronę Twoich danych osobowych.

Do najważniejszych elementów systemu ochrony danych osobowych należą:

a) Certyfikat SSL Unizeto. Gwarantuje on, że komunikacja pomiędzy Twoim komputerem a TopTraktor.pl jest szyfrowana 256-bitowym kluczem.

b) Dostęp do Twoich danych osobowych, mają tylko ci pracownicy TopTraktor.pl, którzy zostali przeszkoleni zgodnie z polityką bezpieczeństwa danych osobowych i podpisali stosowne zobowiązania zobowiązujące ich do ochrony.

c) System IT TopTraktor.pl spełnia wszelkie standardy ochrony danych osobowych. Zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych, w tym rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024) oraz wytycznymi Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Administrator dopełnił wszelkich prawem przewidzianych obowiązków w zakresie ochrony danych osobowych.

III Dlaczego i o jakie Twoje dane osobowe prosimy?

A Rejestracja

W trakcie rejestracji prosimy o podanie danych niezbędnych do założenia konta w TopTraktor.pl, dzięki czemu nie musisz przy każdym kolejnym zakupie tracić czasu na ponowne wypełniania danych profilu. Zarejestrowany i zalogowany użytkownik w każdej chwili może samodzielnie poprawiać i uzupełniać swoje dane w TopTraktor.pl.

W trakcie rejestracji prosimy o:

1. imię i nazwisko oraz adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto; numer NIP lub PESEL dla osoby fizycznej) – dane niezbędne do obsługi zakupów;

2. e-mail – niezbędny do logowania do TopTraktor.pl i komunikacji związanej z korzystaniem z TopTraktor.pl;

3. numer telefonu – podanie danej jest opcjonalne, ułatwia jednak komunikację;

4. pozostałe dane związane z prowadzoną działalnością gospodarczą (tylko dla firm).

Dane adresowe (opcjonalnie), e-mail (opcjonalnie) i numer telefonu (opcjonalnie) będą publikowane jedynie za zgodą użytkownika w celu umożliwienia kontaktu innych użytkowników w odpowiedzi na ogłoszenie. Poza tym przypadkiem dane podane w trakcie rejestracji są przetwarzane wyłącznie przez TopTraktor.pl i nie są wykorzystywane w żaden inny sposób.

Dane użytkowników rejestrujących się w Systemie po raz pierwszy są weryfikowane przez administratorów TopTraktor.pl. W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości w tych danych Administrator danych osobowych może odmówić aktywacji konta w Systemie.

System TopTraktor.pl obsługuje płatności online w ramach wnoszenia opłat za publikowanie ogłoszeń. TopTraktor.pl współpracuje z następującymi operatorami płatności:

a) PayPro Spółka Akcyjna - operatora serwisu przelewy24.pl,

IV Twoje dane osobowe, które pobierane są automatycznie po wejściu na TopTraktor.pl

A. TopTraktor.pl (serwer)

System informatyczny, z którego korzysta TopTraktor.pl, automatycznie gromadzi w logach dane związane z urządzeniem, z którego korzystasz łącząc się z TopTraktor.pl. Dane te gromadzone są jedynie w celach statystycznych i dotyczą: typu urządzenia, systemu operacyjnego, rodzaju przeglądarki internetowej, rozdzielczości ekranu, głębi kolorów, IP, dostawcy usług internetowych, czy adres URL wejścia na TopTraktor.pl i są wykorzystywane jedynie w procesie optymalizacji TopTraktor.pl w celu zapewnienia jak największej wygody korzystania.

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej oraz optymalizacji systemu.

B. TopTraktor.pl (cookies)

TopTraktor.pl wykorzystuje technologię "cookies", czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia TopTraktor.pl rozpoznania Ciebie i dostosowania TopTraktor.pl do Twoich potrzeb.

TopTraktor.pl wykorzystuje cookies do:

a) zapamiętania zalogowania (sesja trwa 30 dni, po czym cookie jest kasowane);

b) zapamiętania zawartości Twojego koszyka (sesja trwa 30 dni, po czym cookie jest kasowane);

c) zapamiętania Twoich preferencji wyświetlania TopTraktor.pl (sesja trwa 30 dni, po czym cookie jest kasowane);

d) tworzenia statystyk i raportów oglądalności funkcjonowania TopTraktor.pl.

W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, możesz zablokować ich umieszczenie, odpowiednio konfigurując swoją przeglądarkę internetową. Informacje, jak to zrobić, znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodzących z TopTraktor.pl nie możemy zagwarantować jego poprawnego działania. Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, ale po zakończeniu odwiedzin w TopTraktor.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka, a informację o tym, jak to zrobić, znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

C. Google Analytics (cookies)

Google Analytics wykorzystuje technologię "cookies", czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przeanalizowania przez TopTraktor.pl źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają z niego.

Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu.

Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google. Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej oraz optymalizacji systemu.

Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, możesz zablokować ich umieszczenie, odpowiednio konfigurując swoją przeglądarkę internetową. Informacje, jak to zrobić, znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies Google nie możemy zagwarantować poprawnego działania TopTraktor.pl.

Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w TopTraktor.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka, a informację o tym, jak to zrobić, znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

D Google AdWords (cookies)

Google AdWords wykorzystuje technologię "cookies", czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przez TopTraktor.pl oceny poprawności i skuteczności prowadzonej działalności reklamowej z wykorzystaniem sieci AdWords.

Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu.

Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google. Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej oraz optymalizacji systemu.

Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, możesz zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoją przeglądarkę internetową. Informacje, jak to zrobić, znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies Google nie możemy zagwarantować poprawnego działania TopTraktor.pl.

Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w TopTraktor.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka, a informację o tym, jak to zrobić, znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

E Subskrypcja newslettera

W przypadku subskrypcji newslettera oraz wyrażenia zgody na jego otrzymywanie w procesie rejestracji lub akceptacji oferty na dostawę produktów prosimy jedynie o podanie adresu e-mail, na który przesyłane będę informacje handlowe od Administratora, z których w każdej chwili możesz zrezygnować, logując się na swoje konto w TopTraktor.pl lub klikając link anulujący subskrypcję i znajdujący się w stopce każdego newslettera.

V Polityka prywatności bezpieczeństwa partnerów TopTraktor.pl

TopTraktor.pl bardzo starannie dobiera swoich partnerów biznesowych i równie starannie weryfikuje zamieszczanie w TopTraktor.pl linki do innych stron internetowych. TopTraktor.pl nie odpowiada jednak za standard i politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli, operatorów czy administratorów tych stron. Dlatego zalecamy weryfikację każdego z naszych partnerów w zakresie własnym i samodzielne podjęcie decyzji, czy chcesz powierzyć im Twoje dane osobowe.

VI Udostępnianie Twoich danych osobowych

W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje administratorowi udostępnienie zebranych danych organom państwowym, TopTraktor.pl dane takie udostępni. Za wyjątkiem tych sytuacji Twoje dane osobowe będą ujawnianie wyłącznie w zakresie, celu i podmiotom wymienionym w niniejszej polityce prywatności.

VII Zmiana polityki bezpieczeństwa TopTraktor.pl

TopTraktor.pl zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo, ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania TopTraktor.pl lub zmiana będzie wprowadzać standard wyższy od minimum wymaganego prawem. O takiej zmianie TopTraktor.pl powiadomi drogą elektroniczną (na wskazany przy rejestracji e-mail). Powiadomienie zostanie wysłane co najmniej na 30 dni przed wejściem w życie nowej polityki prywatności.

Aktualny tekst polityki prywatności zawsze znajduje się pod adresem https://toptraktor.pl/site/policy

VIII Kontakt

TopTraktor.pl kontaktuje się z Tobą, korzystając z podanego adresu e-mail, a tylko w szczególnych sytuacjach z podanego przez Ciebie numeru telefonu. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości co do polityki prywatności i bezpieczeństwa Twoich danych osobowych zachęcamy do kontaktu pod naszym numerem telefonu +48 512-24-39-30 lub e-mail: info@toptraktor.pl

W przypadku chęci aktualizacji lub usunięcia Twoich danych osobowych, o ile nie możesz lub nie chcesz zrobić tego samodzielnie, prosimy o kontakt pod naszym numerem telefonu +48 512-24-39-30 lub e-mail info@toptraktor.pl . W powyższych sprawach można również korespondować z nami pod adresem:

Agrobaca, ul. Jaworzyńska 258, 59-220 Legnica, Polska.

Polityka prywatności systemu TopTraktor.pl, wersja 1.0 (Legnica, 2015-11-24)